Mobile menu

Avrupa Kadınlar Bireysel’de Yedinci Tur

round-01 030Slovakya’da boş günün öncesinde oynanan yedinci tur Rus yıldız Valentina Gunina’nın tek başına liderliğiyle noktalandı. GM Gunina, GM Mariya Muziçuk’un vezir kırışması sonucu oluşan finali doğru değerlendirememesi neticesinde galibiyeti elde etti ve zirvedeki diğer ortaklarının berabere kalmasıyla birlikte 6 puanla tek başına lider konumda. Gunina’yı takip eden isimlere baktığımızdaysa 5,5 puanda Uşenina, Dzagnidze, Bulmaga, Danielian, Stefanova ve Kulon’u görüyoruz.

Oyuncularımıza gelirsek en yüksek puana sahip satranççımız 5 puanla IM Ekaterina Atalık. WGM Fataliyeva karşısında inişli çıkışlı bir oyundan sonra kazanan oyuncumuz böylece boş tura girerken 8-17. sıraları paylaşıyor ve zirvenin yakınında yer alıyor. Sekizinci turda oyuncumuzun rakibi Alman IM Zoya Schleining.

Şampiyonayı namağlup sürdüren tek oyuncumuz WGM Öztürk, bu turda önceki maceralı oyunlarının aksine Ermeni IM Lilit Mkrtchian’ın 12. hamledeki beraberlik teklifini kabul etti ve 4 puanla sekizinci tura giriyor. Şu ana kadar 28 ELO kazanan Kübra Öztürk sekizinci turda Gürcü IM Melia ile oynayacak.

WGM Michna’nın ardından WGM Doluhanova’yı da yenmeyi başaran WFM Çağıl Irmak Arda da 4 puana sahip bir başka oyuncumuz. Son üç turda üç galibiyet alan WFM Arda 71 ELO kazancıyla harika bir şampiyona geçirmekte. Oyuncumuzun bu turda rakibi Gürcü asıllı İskoç GM Ketevan Arakhamia-Grant.

Son olarak yine iyi performans gösteren oyuncularımızdan WGM Yıldız ise maalesef Meri Arabidze’ye kaybederek 3,5 puanda kaldı ve Çek Karin Nemcova’yı yenerek tekrar turnuva tablosunun üst yarısında mücadelesine devam etmek isteyecek.

Şampiyonanın sekizinci turu boş günün ardından 16 Nisan Pazartesi günü TSİ 16:00 (Canlı Yayın: 16:15)’da oynanacak. Oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

betul slovakya

WGM Betül Cemre Yıldız

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar