Mobile menu

Berlin’de Günün Kazananı Grişçuk

adaylar818Adaylar Turnuvası’nın ikinci yarısının ilk turu olan sekizinci turda dört beraberlik göreceğiz gibi görünüyordu. Tabii eski şampiyon Vladimir Kramnik adeta intihara benzer bir oyun oynamasaydı! Piyon geri olmasına karşın birçok defa net berabere varyantları reddederek oynayan Kramnik’i Grişçuk 91 hamle sonunda cezalandırmasını bildi ve böylece ikinci galibiyetini alarak 4.5 puanla 5.5 puanlı Caruana ve 5 puanlı Mamedyarov’un ardından üçüncü sıraya yükseldi.

Turun diğer oyunlarına bakarsak, günün en kısa partisi Mamedyarov-Karyakin oyuncuların şanslarını fazla zorlamadığı sakin bir beraberlikti. Ding Liren-Aronyan eşleşmesinde ise keskin bir oyunortası konumuna ulaşıldı ve oldukça heyecanlı geçen partide kazanç şansları kaçıran bir taraf varsa o da Ding Liren’di. (Örneğin 36. Ag3! sonrası Aronyan’ı zor bir oyun bekliyordu.) Nihayet ABD derbisinde lider Caruana açılıştan sonraki oyunu ile hafif bir inisiyatif elde ettiyse de So’nun dirençli oyununu aşamadı ve parti ünlü Emmanuel Lasker – Edward Lasker, New York 1924 partisindeki teorik finale benzer bir şekilde berabere sonlandı.

Turun bütün oyunlarına analizli olarak yazının sonundaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Turnuvanın dokuzuncu turu 20 Mart Salı günü TSİ 17.00’de başlayacak. Eşleşmeler şöyle: So – Grişçuk / Caruana – Ding Liren / Aronyan – Mamedyarov / Karyakin – Kramnik

Analizli Oyunlar

Haber: Tarık Selbes

Resmi Site - Chess24