Mobile menu

Milli Takımımız Yarışa Devam Ediyor

img 1935Hindistan'ın Ahmedabad şehrinde gerçekleştirilen 2017 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı'na 5. tur maçları ile devam edildi. Turnuvada ilk yarı sona ererken takımımız Hindistan Mavi takımına karşı olan mücadelesinden 2,5 – 1,5 skor ile galip ayrılmayı başardı.

Maça FM Deniz Özen, FM Ekin Barış Özenir, FM Alparslan Işık ve WFM Duru Okuyaz kadrosu ile çıkan takımımızda 3. masada CM Ghosh Aronyak (2293) ile karşılaşan FM Işık oyunortasında güzel bir taktik ile maçını kazanmayı başardı. 2. masada da IM Kumar Jena Rakesh (2394) ile karşılaşan FM Özenir oyunortasında eline aldığı avantajı atak oyunu ile sonuca taşıdı ve güzel bir şekilde maçını kazandı. 4. masada ise WIM Agrawal Vantika (2314) karşısında siyah taşlar ile kötü konumda kalan WFM Okuyaz maçı kaybetmekten kurtulamadı. Böylece 1. masada Srivatshav P Rahul (2331) karşısında mücadele veren FM Özen için puan almak takımına galibiyeti getiriyordu. Bunun bilincinde olan sporcumuz maçını zorlamayarak beraberlik ile masadan ile ayrıldı ve böylece takımımız ev sahibi takımı 2,5-1,5'li bir skor ile geçmeyi başardı. Böylelikle toplamda 7 puana ulaşan takımımız 6. turda Özbekistan takımı ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvaya yarın bir günlük ara verilecek. 6. turu Cumartesi günü TSİ 07.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası - Chess-Results

 

collagedunya16yas1720

Milli Takımımız>>> FM Emre Emin Dedebaş, FM Ekin Barış Özenir, WFM Duru Okuyaz, FM Deniz Özen ve FM Alparslan Işık

 

 

img 1935

Sporcularımız antrenör GM Kıvanç Haznedaroğlu ile birlikte