Mobile menu

Şampiyonluk Yarışında Dört Tur Geride Kaldı

dsc 0020Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Süleymanpaşa Belediyesi ev sahipliğinde, Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve 2353 ELO ortalaması ile en kuvvetli Türkiye Şampiyonası olan 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası tüm heyecanı ile devam ediyor.

4 turun geride kaldığı ve nefes kesen karşılaşmalara sahne olan şampiyonada 4 tur sonucunda GM Mustafa Yılmaz ve FM Orkhan Eminov 3 puan ile liderliği paylaşıyorlar.

FM Ekin Barış Özenir-IM Demre Kerigan maçında beyaz taşlar ile hatasız denebilecek bir oyun sergileyen genç yeteneğimiz FM Özenir, tecrübeli rakibi karşısında masadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. FM Ege Köksal-GM Mustafa Yılmaz maçında ise açılıştan istediği şekilde çıkmayan FM Köksal oyunortasında rakibinin hatasını iyi değerlendirerek piyon önde oyunsonuna girdi. Beyazlar için kazanması oldukça zor olan konumda taş değişimleri sonucu maç beraberlik ile sonuçlandı. Ebru Kaplan-FM Efe Mert Kılıç maçında açılışta kalite öne geçmeyi başaran FM Kılıç sonrasında da maçı kazanmasını bildi.

IM Serkan Soysal-IM Oğulcan Kanmazalp maçında iki tarafında da sağlam oyunu sonucu hızlı taş değişimlerine gidildi ve maç beraberlik ile sonuçlandı. FM Yasin Sarı-FM Deniz Özen maçında rakip şaha saldırıp avantajı eline geçiren FM Sarı, bu avantajını iyi kullanamadı ve yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. GM Mert Erdoğdu-FM Orkhan Eminov maçında FM Eminov açılıştan dezavantajlı bir şekilde çıksa da rakibinin yaptığı hataları iyi değerlendirdi ve günü galibiyet ile kapatmayı başardı.

5. turu bugün saat 15:00'te baÅŸlayacak ve IM Can Arduman ve WGM Kübra Öztürk'ün canlı yorum ve analizleri nabzını tuttuÄŸu ÅŸampiyonada maçlara iliÅŸkin soru sormak ya da yorumlarını paylaÅŸmak isteyen satranç severler, #TR2017 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi  Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Turnuva Sayfası - FotoÄŸraf Galerisi

dsc 0016 1