Mobile menu

Mersin Açık Başladı

mersin ack17 2Mersin Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 13 ülkeden 167 sporcunun katılımıyla başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi 2. Uluslararası Satranç Turnuvası, 22 Ekim 2017 Pazar günü 13 ülkeden 167 sporcunun katılımıyla Servet Tazegül Spor Salonu'nda başladı.

Turnuvanın açılış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban, TSF Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, TSF Adana İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu, turnuva başhakemi Harun Küçükkılınç, Gözlemci Kıyasettin Aydın, sporcu velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende yaptığı konuşmada TSF olarak son derece başarılı bir faaliyet dönemi geçirdiklerini belirten Başkan Tulay, Mersin'de bu yıl ikincisi hayata geçen turnuvanın Türk satrancının en önemli kazanımlarından biri olduğunu ifade etti. Mersin Büyükşehir Belediyesine destekleri için teşekkür eden Tulay, turnuvada yarışacak tüm sporculara başarılar diledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da böyle uluslararası bir turnuvanın Mersin'de ikinci kez düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Spora her zaman destek verdiklerini aktaran Kocamaz, desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 28 Ekim'e kadar sürecek turnuvanın ilk hamleleri yapıldı.

Turnuva Sayfası

mersinacik17 4

mersinacik17 8

mersinacik17 2

mersinacik17 6

mersinacik17 5