Mobile menu

Dünya Satrancının Kalbi Antalya’da Atıyor! FIDE İcra Kurulu Toplandı!

img 8026Satranç sporu ile ilgili önemli çalışmaların yapıldığı ve kararların alınacağı "88. FIDE Kongresi" dünya satranç otoritelerinin katılımıyla Antalya'da devam ediyor.

Dünyanın prestijli sportif organizasyonları arasında gösterilen 2017 Avrupa Kulüpler Kupası tüm heyecanı ile sona yaklaşırken bugün FIDE İcra Kurul toplantısı da Antalya'da başladı.

İki gün sürecek toplantıya; Dünya Satranç Federasyonu(FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, FIDE Başkan Yardımcısı Georgios Makropoulos, Avrupa Satranç Birliği(ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, FIDE Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay, Afrika Kıta Başkanı Lewis Ncube, Amerika Kıta Başkanı Jorge Vega Fernandez, FIDE üyesi ülke katılımcılarının yanı sıra, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş ve Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu da katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, dünya satrancına yön verecek çalışmaların ülkemizde yapılmasının TSF adına büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, kongrenin satranç sporu adına başarıyla tamamlanması dileklerini iletti.

FIDE Başkanı Kirsan Ilyumzhinov ise kongreye ev sahipliği yapan Türkiye Satranç Federasyonuna ve Başkanı Gülkız Tulay'a teşekkür ederek konuşmasına başladı. TSF'nin dünyanın en aktif ve dinamik satranç federasyonlarından biri olduğunu belirten Ilyumzhinov konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye birçok uluslararası turnuvaya başarıyla ev sahipliği yaptı ve yapmaya devam ediyor. Satranç sınıfları projesi gibi okullarda birçok başarılı projeye imza atıyor. Türkiye Satranç Federasyonunun bir milyon lisanslı satranç sporcusu sayısına ulaşmasını dört gözle bekliyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk hükümetine satranç sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkürlerimi sunarım. Türk satrancının geldiği bu başarılı nokta dolayısı ile Başkan Gülkız Tulay'ı ve tüm ekibini kutluyorum"

İcra Kurulu toplantısı, açılış konuşmalarının ardından gündem maddeleri ile devam etti.

FIDE Kongresi

img 8022

img 8026

img 8015

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Başkanı Kirsan Ilyumzhinov

 

img 8071

img 7997

TSF Başkanı Gülkız Tulay

 

img 8082

img 8083

img 8085

img 8087