Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar'da 3 Tur Tamamlandı

img 6736Polonya'da düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 3. tur maçları ile devam edildi. Artık yavaş yavaş kritik turlara girilen şampiyonada takımlarımız toplamda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile günü kapattılar.

3. maça FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Deniz Özen ve FM Emre Emin Dedebaş kadrosu ile çıkan erkek takımımız bizimle kısmen denk kuvvete sahip İsrail takımı ile 2 – 2 berabere kaldılar. 1. masada FM David Gorodetzky (2409) karşısında riske girmeyerek sağlam bir oyun sergileyen FM Özer günü beraberlik ile kapattı ve böylece turnuvada da siftahını yapmış oldu. Diğer masalarımızda oynayan sporcularımız da maçlarını çok zorlamadan beraberlik ile sonuçlandırdılar ve böylece erkek takımımız İsrail karşısında 2-2 berabere kalmış oldu. Takımımız yarın ise turnuvanın kuvvetli ekiplerinden Sırbistan takımı ile karşılaşacak.

Kız takımlarımızdan Türkiye 2 takımı ise bugün Polonya 5 takımı ile karşılaştı. 1. masada oynayan WCM Sinem Çağla Gündoğan oyunortasında oynadığı agresif oyun sonucunda rakibini mağlup etmeyi başardı. 2. masada oynayan WCM Ece Özbay ise rakibin hatalı taş değişimlerini iyi değerlendirip maçını kazandı ve böylece takımımız rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. 4 puana ulaşan takımımız 4. turda ise Estonya takımı ile karşı karşıya gelecek. Kızlardaki diğer takımımız olan Türkiye 1 takımı ise turnuvanın kuvvetli takımlarından Çek Cumhuriyeti takımı ile karşılaştı. 1. masada WFM Nela Pychova (2201) ile karşılaşan WFM Çağıl Irmak Arda güçlü rakibi karşısında siyah taşlar ile hafif avantajlı bir oyunsonuna gitse de avantajı kazanca yetmedi ve masadan beraberlik ile ayrıldı. 2. masada oynayan WFM Sıla Çağlar ise iyi ata karşı kötü fille girdiği oyunsonunu kaybetmekten kurtulamadı ve takımımız günü 1,5-0,5 kaybederek kapattı. Takımımız 4. turda ise Macaristan 1 takımı ile karşılaşacak.

4. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

 

Şampiyona Sayfası - Chess-Results - Foto Galeri (Kafilemiz)

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

 

 

img 6734

img 6736

img 6754

img 6766