Mobile menu

Burdur Gölü Açık’ta Zirve GM Maghalashvili’nin!

satranc turnuvas 246Burdur Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Burdur Gölü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda ödüller sahiplerini buldu.

Burdur Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 3. Burdur Gölü Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'na 5 ülkeden 300'ün üzerinde sporcu katıldı.

Turnuvanın A kategorisinde GM David Maghalashvili (Gürcistan) B kategorisinde ise Hayati Toksan birinci oldu. 14 yaş ve altı kategorisinde Orçun Ege Tuncer, 10 yaş ve altı kategorisinde Mehmet Karakaya ve 8 yaş ve altı kategorisinde ise Arda Yuna Karacan birinci oldu.

Burdur Gölü 3. Uluslararası Satranç Turnuvası'nın ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bizim bir gölümüz var, biz gölümüzün çığlığını sizlerin aracılığıyla önce ülkemizin yetkililerine, bu dünyanın bizden sonraki nesillere aktarılması, emaneti mirasa çevirmeye çalışanların aksine, emaneti bir sonraki kuşağa aktarabilmeye çalışanların sözüne, çığlığına tercüman olmaya çalıştık. Bugün burada 325 sporcu 11 yaşında kardeşimle, 40 yaşındaki arkadaşım aynı masada yarışıyor, müsabakaya el sıkışarak başlıyor, el sıkışarak tamamlıyor. Çünkü bu düşüncenin yarışması, düşüncenin müsabakası. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü insanoğlu ne kadar çok düşünürse, o kadar kendinden sonraki nesil için çaba sarf edecektir." diyerek, düşüncelerini paylaştı.

Burdur ilinde satranç sporuna verdiği destek için Belediye Başkanı Ercengiz'e teşekkür eden Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Haznedaroğlu ise şöyle konuştu: "Turnuvamızı başarıyla sonuçlandırdık. Doğal güzellikleriyle yurdumuzun bir incisi olan Burdur'da böyle bir turnuvanın yapılmasını önemsiyoruz. Turnuvanın gelenekselleşip sürmesini istiyoruz. Bu çalışmaya emek veren Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i kutluyoruz. Turnuvanın organizasyonunun başarıyla yapılması için büyük emek veren Belediye Başkan Yardımcısı ve TSF Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Başgül'e, TSF İl Temsilcimiz Şükrü Şener'e ve hakemlerimize candan teşekkür ediyoruz. Her geçen gün satranç sporu gücüne güç katıyor. Bugün 800 bin'e varan sporcumuz, 8 bin hakemimiz, 80 bin antrenörümüzle satranç arenası görünümündeyiz. Bunda yerel yönetimlerin çok büyük katkısı ve emeği var. Federasyon olarak belediyelerle olan işbirliğimizi güçlendirerek sürdürmek istiyoruz. Federasyon olarak farklı ülkelerden birçok sporcunun katıldığı açık turnuvalar, sporcularımızın gelişimi ve deneyimi açısından mutlaka katkı sağlıyor. Bu turnuvaları daha da güçlendirerek sürdürmeliyiz." dedi.

Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Osman Çoban ise, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bahçeşehir Koleji'nde 6 gün süren turnuvada dereceye girenlere ödülleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Haznedaroğlu, Turnuva Gözlemcisi Olgun Kulaç, Bahçeşehir Koleji Kurucu Müdürü Osman Çoban ve TSF Burdur İl Temsilcisi Şükrü Şener tarafından verildi.

Turnuva Sayfası

burdurfinal17son 1

 

image-3

burdurfinal17son 2

image-4

satranc turnuvas 226

satranc turnuvas 246

image-2dfghj

burdurfinal

satranc turnuvas 208