Mobile menu

Kulüplerde Şampiyon Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü!

img 3950Takımlarımızın heyecan ve coşkusu ile damgasını vurduğu 2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası, 15 Temmuz 2017 tarihinde Konya Rixos Otel'de gerçekleşen ödül töreninin ardından tamamlandı.

41 il ve KKTC'den 55 takım ve 712 sporcunun 9 tur boyunca mücadele ettiği 2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası sonunda ilk altı sırayı elde ederek 2018 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlarımız; Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü, Marmara Üniversitesi Spor Kulübü (İstanbul), Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği (İstanbul), Karaman Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü, Mezopotamya Spor Kulübü (Mardin) ve Masal Diyarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Edirne) oldu.

Şampiyonanın ödül töreni; Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Özgür Solakoğlu, Onur Girdap, Rafet Gülmez, Ali Ümit Şifaver, Ahmet Arda Kılıç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Teknik Kurul Başkanı IA Aykut İlker Mete, Teknoloji ve Bilişim Kurulu Başkanı Gökhan Narman, DSİ Emlak ve Kamulaştırma Daire Başkanı Ali Rıza Ceylan, Kulüpler Koordinasyon Kurulu Üyeleri, TSF Çorum İl Temsilcisi Hasan Özer Gökmen, kulüp temsilcileri, sporcular, veliler ve sayıda davetlinin katılımı ile ve büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

img 3872Ödül töreninde konuşma yapan TSF Başkanı Gülkız Tulay, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, ülkemizin birlik ve beraberliği, Cumhuriyetimizin bölünmez bütünlüğü için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehit ve gazilerimize rahmet ve minnet dileklerini sundu.

Kulüpler Şampiyonası'nı her yıl olduğu gibi bu yıl da satranç ailesinin birlik ve beraberliği içinde gerçekleştirdiklerini belirten Tulay, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da bu özel camianın çok önemli halkası olan kulüp temsilcilerimizle bir araya geldik, toplantılar yaptık. Toplantılarımızda; kulüplerimizin yaptıkları başarılı çalışmaları ele aldık, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini görüştük. Kulüp temsilcilerimiz tarafından dile getirilen sorunlar, çözüm önerileri her yıl olduğu gibi bu yıl da Yönetimimiz tarafından tek tek değerlendirilecek ve gereği yapılacaktır. Biz kocaman bir aileyiz. Sporcularımızla, kulüplerimizle, teknik kadromuzla, sporcularımızın aileleriyle kocaman, güçlü bir aileyiz." dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, 2018 Türkiye Satranç İkinci Ligi'ne yükselen takımlar ve masa derecesi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu.

 

2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası >>> Final Sıralaması – Masa Dereceleri – Foto Galeri

 

img 3858

img 3878

TSF Başkanı Tulay'ın Turnuva Başhakemi FA Harun Küçükkılınç ve Gözlemcisi FA Ahmet Uçtu'ya Fidan Sertifikası sunumu

 

masaldiyari6

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası altıncısı Masal Diyarı Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (Edirne)

 

mezopotamya5

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası beşincisi Mezopotamya Spor Kulübü (Mardin)

 

yunusemre4

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası dördüncüsü Karaman Yunus Emre Ortaokulu Spor Kulübü

 

pendiksatranc3

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası üçüncüsü Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği (İstanbul)

 

marmarauniv2

Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası ikincisi Marmara Üniversitesi Spor Kulübü (İstanbul)

 

ankaradsi1

2017 Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonu Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü

 

img 3960

img 3952