Mobile menu

Silver Lake'den Güzel Sonuçlar

silverlakefinal17Sırbistan'da 18 Haziran 2017 tarihinden beri devam eden ve 19 ülkeden 256 sporcunun mücadele ettiği Silver Lake Açık Satranç Turnuvası bugün sabah oynanan 9. tur mücadelelerin ardından sona erdi. Ülkemiz adına 38 sporcunun yarıştığı turnuvada ise sporcularımız birçok başarı ile turnuvayı sonlandırdı.

2. turda FM unvanı almaya hak kazanan Diyap Büyükaşık'tan sonra da bir FM unvanı da genç sporcumuz CM Işık Can'dan geldi. Turnuvanın 8. turunda Sırp IM Radovan Govedarica ile berabere kalmayı başaran Işık Can 2300 ELO barajını geçerek FM unvanı almaya kazandı. Turnuvanın ilk turunda 2 numaralı seribaşı GM Denis Kadric ile berabere kalarak turnuvaya hızlı bir başlangıç yapan sporcumuz başarılı performansını devam ettirerek FM unvanına kavuşmuş oldu.

Turnuvadaki bir başka güzel haber de son turda sporcumuz Burak Uysal'dan geldi. Turnuvanın 3. turunda 2 numaralı seribaşı GM Denis Kadric'i siyah taşlar ile yenmeyi başaran sporcumuz sonrasında da güzel sonuçlar almaya devam etti. Son 2 tura girilirken kalan maçlardan alacağı yarım puan ile IM normu alacak olan sporcumuz son turda IM Umut Atakişi ile berabere kaldı ve 2458 ELO performansı ile ilk IM normunu kazanmayı başardı. Sporcumuz ayrıca bu performansı ile turnuvayı +85,4 ELO kazancı ile noktaladı.

Turnuvadaki bir başka başarılı performans ise kadın sporcumuz WGM Kübra Öztürk'ten geldi. Turnuvayı 2 galibiyet ve 7 beraberlik ile namağlup bir şekilde tamamlayan sporcumuz turnuvayı 5,5 puan ile 13. sırada tamamladı. Bu performansı ile 2300 rating altı kategorisinde şampiyon olmayı başaran sporcumuz ayrıca +32,4 ELO kazancı ile turnuvayı tamamladı.

B kategorisinde ise son turda 1. masada rakibini mağlup etmeyi başaran Doruk Karoğlan turnuvayı 7,5 puan ile 1. ile eş puanlı 2. sırada turnuvayı tamamladı. Ayrıca sporcumuz turnuvanın en başarılı 18 yaş altı sporcusu da olmayı başardı. Aynı kategoride yarışan sporcumuz Eda Çelik de turnuvayı 6,5 puan ile 6. sırada tamamladı ve aynı zamanda turnuvanın en başarılı kadın sporcusu oldu.

Sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Chess-Results

silverlakefinal17