Mobile menu

Sporcularımızdan Avrupa’da Gurur Tablosu: 9 Kupa 25 Madalya!

madalya alanlarTürk satranççılardan Türkiye'ye madalya yağdı. Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda, 5'i altın, 3'ü gümüş ve 1'i bronz madalya olmak üzere toplam 9 kupa ve 25 madalya kazanan sporcularımız, Avrupa'da gurur tablosuna imza attı. Karadağ'ın Budva şehrinde 10-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada 23 ülkeden 341 sporcu yarıştı.

"Genç millilerimiz Avrupa'da destan yazdı" diyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye'nin artık dünya satrancının zirvesine yürüyen bir başarı grafiği sergilediğini belirtti. Alt yapıya yapılan yatırımların meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Tulay, "Türkiye'nin dört bir yanından şampiyonaya katılan genç sporcularımızın başarısıyla tam bir bayram coşkusu yaşıyoruz. Avrupa'da Türk satrancının gücünü yansıtan, İstiklal Marşı'mızı 5 kez okutan, bayrağımızı gururla dalgalandıran, tarihi bir başarıya imza atan bu genç sporcularımızla gurur duyuyoruz. Onlarla Türk satrancı gelecekte büyük başarılar yaşayacak. Bu gençler Türkiye'nin güçlü geleceği. Türkiye'ye erken bayram sevinci yaşatan tüm sporcularımızı, bu başarıda emeği olan herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Şampiyonada, 9 yaş genelde Manisa'dan CM Kerem Ertem, 9 yaş kızlarda Hatay'dan Elif Zeren Yıldız, 11 yaş genelde Ankara'dan Zeki Berke Çaputçuoğlu, 13 yaş kızlarda Tekirdağ'dan WCM Esma Doğa Duran ile 17 yaş kızlarda Mersin'den WCM Bengü Sena Ayan çok başarılı müsabakalara imza atarak Avrupa Şampiyonu oldu. Giresun'dan Enes Tanrıverdi 13 yaş genelde, Ankara'dan 17 yaş genelde Efe Can Tepe ile 17 yaş kızlarda Denizli'den Poyraz Dursun Türkiye'ye gümüş madalya getiren sporcular oldu. 11 yaş kızlarda Denizli'den Gülenay Aydın ise Avrupa üçüncüsü oldu. Topladıkları madalya ve aldıkları derecelerle şampiyonanın en iyisi olduklarını kanıtlayan genç satranç milli takımının başarısı, Avrupa satranç otoritelerinin de takdirini topladı.

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, Rusya, İngiltere, Azerbaycan, Almanya, Ukrayna, İspanya, Gürcistan, İsrail gibi 23 ülkeden güçlü sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Favori olarak gösterilen Rusya, 153 sporcu ile yarıştığı şampiyonada 4 altın madalya elde ederken, Türkiye ise 44 sporcu ile mücadele ettiği şampiyonada, 5 altın madalyaya ulaştı.

Genç sporcularımız sıralamada da başarılarıyla göz doldurdu. 7 yaş genel dördüncüsü Abdurrahman Ergun (Aksaray), 7 yaş genel altıncısı Ateş Atabey Ayhan (Tekirdağ), 7 yaş kızlar dördüncüsü Nazlı Demir (Mardin), 7 yaş kızlar beşincisi Zeynep Acar (İzmir), 7 yaş kızlar altıncısı Süheyla Naz Bahar (Mersin) oldu. 9 yaş kızlarda Azra Kurnaz (Ankara) yedinci olurken, 11 yaş genelde CM Kürşat Buğra Gökçek (Mersin) dördüncü, Yağız Çınar Akın (İstanbul) beşinci ve 11 yaş kızlar Çisel Anaçoğlu (Ankara) altıncı sırayı aldı. 13 yaş kızlarda WFM Sıla Çağlar (Mersin) yedinci, 15 yaş genelde Berke Güncan (Isparta) dördüncü, 15 yaş genelde Kayra Kamer (Bursa) yedinci, 15 yaş kızlarda Hümeyra Kargacı (Ankara) altıncı, 17 yaş genelde Alihan Demirbağ (İstanbul) altıncı, 17 yaş kızlarda Bulut Evrim Aluç (Ankara) beşinci ve yine 17 yaş kızlarda WCM Sinem Çağla Gündoğan (İstanbul) altıncı sırayı elde etti.

FOTO GALERİ - FOTO GALERİ ÖDÜL TÖRENİ

kupa alanlar

madalya alanlar

birinciler

tum sporcular

 

 

Kafilemiz Havaalanında Çiçeklerle Karşılandı

Kupa ve madalyaları ile ülkemize dönen sporcularımız, havaalanında Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney ve aileleri tarafından çiçeklerle karşılandılar.  Sporcularımızın daha nice başarılara imza atmasını temenni ediyor, kendilerini tekrar tebrik ediyoruz. Ayrıca sporcularımıza destek olan ailelerine ve antrenörlerine de teşekkür ediyoruz.

 

dscn93188