Mobile menu

Silver Lake Açık Başladı

silver17Sırbistan'ın Veliko Gradiste şehrinde düzenlenen Silver Lake Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan ilk tur mücadeleleri ile başladı. 3 farklı kategoride toplamda 256 sporcunun yarıştığı turnuva 25 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek.

A kategorisinde 10'u GM, 19'u IM olmak üzere 97 sporcunun yarıştığı turnuvada ülkemiz adına ise GM Suat Atalık, FM Ege Köksal, IM Umut Atakişi, FM Esat Bağlan, WGM Kübra Öztürk, Diyap Büyükaşık, CM Işık Can, CM Çağatay Burcu, FM Fethi Apaydın, CM Nazmi Can Doğan, Ari Kiremitçiyan, Özgün Şahin, Alparslan Işık, Yasin Sarı, Dinçer Taşdöğen, CM Ahmet Utku Üzümcü, Alperen Akdoğan, Murat Eren Aytekin, FM Mire Deniz Doğan, Burak Uysal, Can Dolgun ve Özgür Akman mücadele diyor.

B kategorisinde ise toplamda 108 sporcu yarışırken ülkemiz adına ise Doruk Karaoğlan, Mert Tırak, CM Arda Caberoğlu, Eda Çelik, Baran Demir, İzge Bayyurt, Algı Acarbay, WCM Işıl Can, Tekin Alp Erdoğan, Orkun Efe Alumert, Doğa Can Dorum, Kadir Güneş, Selen Ateş, Deren Güneş, İda Öztüksavul ve Can Türküstün mücadele ediyor.

Turnuvanın ilk turunda toplamda 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 14 mağlubiyet alırken 2. masada Bosnalı GM Denis Kadric (2535) ile karşı karşıya gelen genç yeteneğimiz CM Işık Can güçlü rakibi karşısında masadan beraberlik ile ayrılmayı başardı. Siyahlar ile adeta hatasız oynayan genç sporcumuz rakibinin hatasını iyi değerlendirip oyun sonunda piyon öne geçmeyi başardı. CM Can sonrasında kazanmak için zorlasa da beraberlik ile yetinmek zorunda kaldı.

2. turu yarın TSİ 10.00'da başlayacak olan turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results