Mobile menu

Okulların Şampiyon Takımları Belli Oldu!

img 1706Avanos, Nevşehir'de düzenlenen ve 51 il ve KKTC'den 121 takım, 594 sporcunun yarıştığı Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 6 Mayıs 2017 tarihinde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 7 tur süren mücadele sonunda derece elde eden takımlar büyük bir coşku içinde ödüllerine kavuştular.

Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürlüğü tarafından, Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ve Türkiye İş Bankasının destekleri ile organize edilen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, 6 Mayıs 2017 tarihinde Avanos Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

3 Mayıs 2017 tarihinde başlayan final yarışmasının ödül töreni; Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz, TSF Başkan Vekilleri Prof. Dr. Yusuf Doğruer ve Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Şifaver, Nevşehir Okul Sporları Şube Müdürü Aslan Uçar, Okul Sporları Şefi Hüseyin Karatut, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Nevşehirli Veziroğlu, TSF Nevşehir İl Temsilcisi Birsen Babacan Çengel, antrenörler, öğretmenler, veliler, sporcular ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

img 1564Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği'ni, Türkiye İş Bankasının destekleri ve öğrencilere verdikleri hediyelerle daha güzel bir şekilde hayata geçirdiklerini belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay, okullarda satranç sporunun daha fazla yer alması ve öğrencileri bu spor ile buluşturmayı çok önemsedikleri açıklamasında bulundu. Tulay konuşmasına şöyle devam etti: "51 ilimiz ve KKTC'den 121 takım ve 594 öğrencimiz centilmence ve dostça hamle yaptılar 7 tur boyunca. Öğrencilerimiz okullarını zirveye çıkarmak için yarıştılar ve rekabetin birlik ve beraberlik ile iç içe geçtiği bir final heyecanı yaşattılar bizlere. Ne mutlu ki satrancı okullarımızla andık, yaşadık. Satranç, takım olmanın coşkusuyla daha çok yakıştı okullarımıza. Ve daha çok öğrencimize ulaştı. Bu güzel ülkenin yarınları olan sizlerin satrançla iç içe olduğunuz bu atmosfer içinde olmaktan gurur duyduk, mutlu olduk."

Yarışma süresince verdikleri destek ve sundukları misafirperverlik için Nevşehir Valisi, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü, Spor Şube Müdürü ve TSF Nevşehir İl Temsilciliğine teşekkür eden Tulay, derece elde takımları kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından, 6 kategoride ilk dört dereceyi elde eden takımlara kupa ve madalyanın yanı sıra çeşitli teknolojik ödüller de verildi. Derece elde eden tüm takımların okullarına masaüstü bilgisayar, birinci olan takımların sporcularına dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncü olan takımların sporculara ipad, dördüncü olan takımların sporculara ise tablet hediye edildi.

 

Sıralama>> Küçükler KızlarKüçükler Genel / Yıldızlar KızlarYıldızlar Genel / Gençler KızlarGençler Genel

FOTO GALERİ 

 

img 1567 

fidanokul17 

Başkan Tulay'ın Yarışma Başhakemi FA Ali Özer, Gözlemcisi IA İsmail Çalışkan, Nevşehir Valisi İlhan Aktaş, Gençlik Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer

ve Avanos Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kerem Yılmaz'a Fidan Sertifikası sunumu

 

okulfidan20172

TSF Nevşehir İl Temsilcisi Birsen Babacan Çengel'in Başkan Tulay ve Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen'e hediye takdimi

 

6 KATEGORİDE İLK DÖRT DERECEYİ ELDE EDEN TAKIMLARIMIZ

 

Küçükler Kızlar

1. Özel Kocatürk Ortaokulu, Manisa

kucukkiz1

 

2. Kılıçarslan Ortaokulu, Samsun

kucukkiz2

 

3. Çerkezköy Tepe Ortaokulu, Tekirdağ

kucukkiz3

 

4. Mağaracık Ortaokulu, Hatay

kucukkiz4

 

 

Küçükler Genel

1. Özel Bahçeşehir Ortaokulu, Manisa

kucukerkek1

 

2. Özel Mersin Bahceşehir Ortaokulu, Mersin

kucukerkek2

 

3. Bahçeşehir Koleji Ortaokulu, Ankara

kucukerkek3

 

 

4. Özel Bursa Bahçeşehir Ortaokulu, Bursa

kucukerkek4

 

 

Yıldızlar Kızlar

1. Akyol Ortaokulu, Gaziantep

yildizkiz1

 

2. 23 Nisan Ortaokulu, Çorum

yildizkiz2

 

3. Ferit-Bahriye Ergil Ortaokulu, İzmir

yildizkiz3

 

4. Hacı İbrahim Cin İlkokulu, Denizli

yildizkiz4

 

 

Yıldızlar Genel

1. Özel Acıbadem Bilim Doğa Ortaokulu, İstanbul

yildizgenel1

 

 

2. Özel Mersin Doğa Ortaokulu, Mersin

yildizgenel2

 

3. Adapazarı Özel Şahin Ortaokulu, Sakarya

yildizgenel3

 

4. Turgutlu Kocatürk Koleji, Manisa

yildizgenel4

 

 

Gençler Kızlar

1. Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul

genckiz1

 

2. Özel Tarsus Amerikan Koleji, Mersin

genckiz2

 

3. Emel-Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi, Aydın

genckiz3

 

4. TED Hatay Koleji Özel Anadolu Lisesi, Hatay

genckiz4

 

 

Gençler Genel

1. Özel Antalya Bahçeşehir Anadolu Lisesi, Antalya

gencgenel1

 

2. Eyüp Aygar Fen Lisesi, Mersin

gencgenel2

 

3. Vahit Tuna Anadolu Lisesi, Çanakkale

gencgenel3

 

4. Manisa Fen Lisesi, Manisa

gencgenel4

 

img 1706