Mobile menu

Romanya’da Beşinci Tur Tamamlandı

img 33652017 Dünya Okullar Şampiyonası'nın beşinci turu sona erdi. Belki Dünya Yaş Grupları kadar büyük bir katılım olmasa da Okullar Şampiyonası da son derece kaliteli ve çekişmeli oyunlara sahne olabiliyor; üstelik turnuva kalitesinin artışına bizim oyuncularımızın da katkısının büyük olduğunu söylemek lazım. Zira birçok oyunda belki reyting olarak rakiplerinden daha aşağıda bile olmalarına karşın oyuncularımız konumsal anlayış ve oyun kuvveti olarak kategorilerdeki seri başı oyunculardan genel olarak hiç de aşağıda kalır bir oyun sergilemiyorlar.

Sporcularımızın canlı yayınlanan oyunlarına göz atarsak, tam puanla giden 11 yaş kategorisindeki oyuncumuz CM Taha Özkan seriyi bozmadı ve rakibini yenerek puanını 5'e çıkarttı. Harika bir oyun çıkaran Taha, Sicilya'da şahını merkezde bırakıp macera peşinde koşan Larichev'i siyah taşlarla çok güzel bir şekilde mağlup etmesini bildi. Gördüğüm kadarıyla Taha Özkan ile rakipleri arasında gerçekten bir klasman farkı mevcut, genç oyuncumuz büyük bir aksilik olmazsa turnuvayı zirvede tamamlamaya aday. Yine aynı kategoride yarışan oyuncularımız Efe Hakan Öztürk ve CM Efe Metehan Yavuz da günü bir puanla kapattılar. Efe Hakan Öztürk, İspanyol Açılışı'nı rakibinden çok daha iyi anladığını göstererek d piyonunu d3'e kadar sürmeyi başardı ve rakibinin de büyük hatası ile beyaz veziri düşürerek rahat bir galibiyet aldı. Efe Metehan Yavuz ise açılıştan büyük üstünlük ile çıktığı oyunu kendisi için daha iyi bir oyun sonuna götürdü ve finali kolayca kazanmayı başararak tıpkı Efe Hakan Öztürk gibi puanını 4'e yükseltti.

Tura tam puanla giren bir diğer sporcumuz Enes Tanrıverdi (13), ilginç bir oyunda açılıştan üstünlük elde edecek gibiydi ancak piyon kazanmasına karşın beyaz taşların aktifliği Moğol oyuncuya kompansasyon veriyordu. 21...Fd3? ile piyonu veren sporcumuz daha sonra zor bir konuma düşmesine karşın oyunu kurtarmayı başardı. Sporcularımızın kayıp konumlardaki inatçılığı açıkçası gelecek için son derece sevindirici.

romanya517

Canlı yayınlanan bir başka masada Halil Özgün Kerem (15) çok güzel bir hamleyle oyunu kazandı. Bakalım bulabilecek misiniz?

23. b4!! ve Va2+ ve sonrasında Fg7++ mat tehdidine siyahın karşılık vermesi kolay değil. Oyunun devamını merak ediyorsanız turnuva sitesinden bakabilirsiniz. Sporcumuza tebrikler!

17 yaş kategorisinde Batuhan Özen İngiliz Açılışı'nda rakibi Vasiesiu'nun itiraf etmek gerekirse son derece hoş atağına maalesef yenik düştü ve 3 puanda kaldı.

Kızlarda ise Elif Keskin (11) rakibi Dolakidze'yi maceralı bir oyunun ardından yenmeyi başararak 4 puana yükselirken diğer canlı yayınlanan mücadelede Büşra Özbek (13) güçlü rakibi Azeri WCM Rzali'ye çok üstün bir finalde berabere yaparak puanını 3,5'a çıkarttı.

Altıncı tur 27 Nisan Perşembe günü TSİ 15.00'te başlayacak. 9 yaşta 4 puanlı iki oyuncumuz Yusuf Çağan Türkmen ve Emir Doruk birbirleriyle eşleşirken 11 yaşta da yollarına namağlup devam eden iki genç satranççımız 5 puanlı Taha Özkan ve 4 puanlı Efe Hakan Öztürk tatlı bir rekabeti yaşayacak.

Sporcularımıza başarılar!

 

Haber: Tarık Selbes

Şampiyona Sayfası - Chess-Result - FOTO GALERİ

 

dunyayas5sonuc

dunyayas5171

dunyayas6tur17