Mobile menu

GM Can Graz’da Zirveye Oynuyor

graz2017Graz'da düzenlenen Uluslararası Satranç Turnuvası'nda 5 tur geride kaldı. 23 Şubat Perşembe günü oynanan 5. Tur ile turnuvanın ilk yarısı tamamlanırken mücadele eden 11 sporcumuz bu turda toplamda 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile günü güzel kapattılar.

Turnuvaya 4 galibiyet ile başlayan GM Emre Can, 5. turda da siyah taşlar ile berabere kalarak 6. tura 1. ile eş puanlı olarak 2. sırada giriyor. Son dönemin parlayan yıldızı GM Vahap Şanal ile IM Oğulcan Kanmazalp da turnuvaya namağlup bir şekilde 4 puan ile devam ediyorlar. 2. turda aldıkları mağlubiyetten sonra güzel bir galibiyet serisi elde eden GM Barış Esen ve WGM Betül Cemre Yıldız da turnuvaya 4 puan ile devam eden sporcularımız oldu.

Turnuvaya 3. seribaşı olarak başlayan büyükustamız Mustafa Yılmaz ise 6. tura 3,5 puan ile giriyor. IM Mert Yılmazyerli, FM Tuna Tuncer ve WGM Kübra Öztürk ise 6. tura 3 puan ile giren sporcularımız.

Yurtdışı turnuvalarında görmeye alışık olduğumuz sporcumuz Özgün Şahin ise turnuvaya 2.5 puan ile devam ediyor ve 6. turda ise 6 numaralı seribaşı GM Andrei Istratescu (2599) ile karşı karşıya gelecek. Bir diğer sporcumuz Ahmet Olçum ise 2 puan ile 6. tura giriyor.

Turnuvaya bugün TSİ 12.00'de oynanacak 6. tur karşılaşmaları ile devam edilecek. Tüm temsilcilerimize başarılar diliyoruz.

Chess-Result