Mobile menu

16 Kadın Usta 3. Turda Yola Devam Ediyor

r 20170216 teheran wwc r2tb 6619 nataliya buksa sopiko guramishvili georgia ukraineBugün İran'ın Tahran şehrinde düzenlenen 2017 FIDE Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ikinci tur sonuçları belli oldu. Şampiyonada sonuçlar giderek daha heyecanlı bir hal almaya başlarken, bazı favori isimler elendi, birkaç sürpriz isim ise üçüncü tura geçmeyi başardı.

Üçüncü turda devam edecek sporcular; GM Ju Wenjun, IM Khurtsidze Nino, WGM Girya Olga, GM Kosteniuk Alexandra, IM Padmini Rout, WGM Tan Zhongyi, GM Harika Dronovalli, IM Guramishvili Sopiko, GM Dzagnidze Nana, IM Shen Yang, GM Muzychuk Anna, IM Pham Le Thao Nguyen, GM Stefanova Antoaneta, GM Cramling Pia, WGM Ni Shiqun ve WGM Pogonina Natalija oldu.

 

 

Üçüncü turda izleyeceğimiz maçlar şu şekilde olacak:

1- GM Ju Wenjun – WGM Girya Olga
2- IM Padmini Rout – WGM Tan Zhongyi
3- GM Harika Dronovalli – IM Guramishvili Sopiko
4- GM Dzagnidze Nana – IM Shen Yang
5- GM Muzychuk Anna – IM Pham Le Thao Nguyen
6- GM Stefanova Antoaneta – IM Khurtsidze Nino
7- GM Kosteniuk Alexandra – GM Cramling Pia
8- WGM Ni Shiqun – WGM Pogonina Natalija

Yarın yine heyecanlı maçlar bizi beklerken ikinci turdaki maçların kısa analizlerini sizlerle paylaşmak istiyorum:

Gunina Valentina – Ni Shiqun maçında Çinli sporcu, iki defa Avrupa Kadınlar Şampiyonu olmuş Gunina'yı 2-0 yenerek ikinci turda eledi. Favorilerden biri olan Gunina'nın bu kadar farkla elenmesi bu turdaki en sürpriz sonuçlardan biriydi.

Bir diğer sürpriz sonuç Zhao Xue'nun Hintli sporcu Padmini Rout'a elenmesi oldu. 1-1'lik beraberliğin ardından eşitlik bozma maçlarında Zhao Xue'yu eleyen Padmini'nin bir sonraki turdaki rakibi Tan Zhongyi. Tan Zhongyi de ikinci turda şaşırtan isimlerden. Ushenina'ya karşı siyahla Armageddon/Altın Puan maçında berabere kalarak eleyen Tan Zhongyi, kurallar gereği bir sonraki tura atladı.

İki Gürcü sporcu Batsiashvili ve Khurtsidze'nin maçları da eşitlikle sonuçlanınca iki sporcu eşitlik bozma maçlarına kalmıştı. Armageddon/Altın Puan maçında kazanan taraf Nino Khurtsidze oldu ve son zamanlarda -özellikle Carlsen ile berabere kalarak da- adından çokça söz ettiren Batsiashvili elenmiş oldu.

İki Rus sporcu Bodnaruk ve Girya'nın maçları Girya'nın 2-0 yenmesi ile sonuçlandı. Girya'nın üçüncü turdaki rakibi ise bir numarada başlayan Ju Wenjun. Ju Wenjun Zhu Chen'i eşitlik bozma maçlarına kalmadan bir kazanç ve bir berabere ile eledi.

Bir diğer favori isim Dzagnidze de 2-0 yenerek Olga Zimina'yı eledi. Üçüncü turda karşılaşacağı isim Shen Yang. Çinli sporcu Savina'yı ikinci turda eşitlik bozma maçlarına kalmadan eledi.

Vietnam'ı temsilen yarışan Pham Le Thao Nguyen, Rusya'nın yükselen yıldızlarından Goryachkina'yı ana oyunlarda eleyen isim oldu. Vietnamlı sporcunun yarınki rakibi ise favorilerden Muzychuk. Anna Muzychuk ise ikinci turda Rus sporcu Kashlinskaya'yı eleyerek yoluna devam ediyor.

Bulgar sporcu Stefanova, ana oyunlarda iki beraberlik yaptığı rakibi Melia ile bugün eşitlik bozma maçları oynadı. Rapid maçta bir kazanç ve bir beraberlik ile Stefanova Gürcü sporcuyu eledi.

Merak edilen bir başka sonuç Gaponenko ile Kosteniuk arasındaki maçtı. 1-1 beraberliğin ardından oynanan eşitlik bozma maçlarında kazanan taraf Rus sporcu Kosteniuk oldu. Kosteniuk yarın efsane sporculardan Cramling ile karşılaşacak. Cramling ikinci turda berabere kaldığı Paehtz'i eşitlik bozma maçlarında 2-0 yenerek hala gücünün yerinde olduğunu ispatlamış oldu. Üçüncü turda Cramling-Kosteniuk maçı şüphesiz ki en heyecanlı geçecek maçlardan biri.

İlk turda kendilerinden Rating olarak üstün olan sporcuları yenerek sürpriz yaratan isimlerden Buksa ile Guramishvili'nin aralarındaki maçta eşitlik uzun süre devam etti. Eşitlik bozma maçlarında altın puana doğru giderken blitz maçında kazanan isim Guramishvili oldu. Gürcü sporcunun yarınki rakibi Hinli Harika olacak.

Harika ile Saduakassova arasındaki maç beraberliğin ardından rapid maçta Harika lehine geçti.

Eşitlik bozmalara kalan bir diğer maç ise Huang – Pogonina maçıydı. Hızlı oyunda öne geçen Pogonina Çinli sporcuyu ikinci turda elemiş oldu.

Yarın üçüncü tur karşılaşmalarının ilk oyunu oynanacak. TSİ 14.30'da başlayacak maçları turnuvanın resmi sitesinden takip edebilirsiniz.

Şampiyona Sayfası

Haber: WGM Betül Cemre YILDIZ