Mobile menu

Ustaların Buluştuğu Mersin Açık Başladı

m 6Mersin Yenişehir Belediyesi Uluslararası Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası, 23 Ekim 2016 Pazar günü gerçekleşen açılış töreni ile başladı.

A ve B olmak üzere iki kategoride düzenlenen turnuvada 12 ülkeden 34'ü unvanlı toplam 169 sporcu zirve için yarışıyor.

Oldukça güçlü sporcuların buluştuğu turnuvada GM Anton Demchenko (Rusya), GM Shanava Konstantıne (Gürcistan), GM Amirreza Pourramezanali (İran), ülkemizden ise GM Mustafa Yılmaz, GM Kıvanç Haznedaroğlu, GM Vahap Şanal ve WGM Betül Cemre Yıldız boy gösteriyor.

Mersin Yenişehir Belediyesinin destekleri ile TSF tarafından organize edilen turnuvanın açılış törenine Mersin Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Ahmet Tarakçı, TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Temamoğulları, Belediye Başkan Yardımcısı Hayrullah Yücesoy'un yanı sıra Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Nuran Kurtuluş, Belediye Kültür Müdürü Mahmut Alan, TSF Disiplin Kurulu Başkanı Tahsin Aktar, Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, Turnuva Gözlemcisi IA Yalçın Gergeroğlu, Turnuva Baş Hakemi FA Mehmet Emin Kaplan, sporcu ve veliler katıldılar.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç açılışta yaptığı konuşmada, uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı ise kitleleri peşinden sürükleyen spor branşlarından birinin de satranç olduğunu belirterek, "Ülkesini, bayrağını seven gençlere katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE SATRANÇ ÜLKESİ OLACAK"

Turnuvanın açılışında konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, uluslararası turnuvaların Türk sporcuların gelişimine büyük katkı sağladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Satranç sporu dokunduğu hayatlarda fark yaratıyor. TSF olarak geçtiğimiz ay örnek bir projeye daha imza atarak, hükümlü/tutuklu çocukları satrançla buluşturuyoruz. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmayla, hükümlü çocuklarımız için 41 Satranç Sınıfı ve 31 Bahçe Satrancı yaparak, dezavantajlı çocuklarımızı da satrancın büyülü dünyası ile bir araya getireceğiz. TSF olarak Türkiye'yi satranç ülkesi yapmak için çıktığımız yolculukta, 81 ilimizde 919 ilçemizde herkesi satranç sporu ile tanıştıracağız.

Türk satrancı son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirerek lisanslı sporcu sayısında futbolu bile geride bırakarak 698 bin lisanslı sporcu ile Türkiye'de tüm spor branşları içerisinde ilk sıraya yerleşti. Organizasyon yeteneği ile de Avrupa ve dünya satranç camiasından büyük övgüler alan Federasyonumuz, projeleri ve etkinlikleri ile de adından söz ettirmeye devam ediyor."

Mersin Yenişehir Belediyesi Uluslararası Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası'nda mücadele eden tüm sporculara başarılar dileyen Tulay, TSF Mersin İl Temsilciliği heyetini de özverili çalışmaları dolayısıyla tebrik etti.

Hafta boyunca devam edecek ve 9 tur oynanacak turnuva 29 Ekim Cumartesi günü sona erecek. Turnuva sonunda sıralamaya ve kategorilere giren sporculara toplam 48 bin 600 TL ödül verilecek.

 

Turnuva Sayfası

n 2

 mersin baskanlar

TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Mersin Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç

 

m 6

dsc 2540

dsc 2592

m 2