Mobile menu

Türkiye Olimpiyat'ta Tarih Yazdı

img 9270Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 12 gündür devam eden 42. Dünya Satranç Olimpiyatı, bugün oynanan son tur karşılaşmaları ile sona erdi. Son turda açık kategoride Gürcistan'ı 2,5-1,5 yenerken kadınlar kategorisinde Romanya'ya 2,5-1,5 mağlup olduk.

 

img 9843Açık kategoride Gürcistan karşısına GM Dragan Solak, GM Alexander Ipatov, GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can kadrosu ile çıkan ekibimiz 3. masada namağlup çok iyi bir turnuva geçiren Mustafa'nın beyaz taşlarla rakibine kaybetmesine rağmen 2. ve 4. masada siyah taşlarla rakiplerini yenen Alex ile Emre ekibimize galibiyeti getirmiş oldu. Bu sonuç ile beraber takım puanını 16'ya çıkaran ekibimiz final sıralamasında 4. ile eş puanda 6. oldu ve olimpiyat tarihimizdeki en başarılı sonucuna imza attı.


Olimpiyat Şampiyonu ABD...

Turnuvanın son turunda liderlik mücadelesinde büyük heyecan vardı. Son tura eş puanla lider giren ABD ve Ukrayna son turda rakipleri Kanada ile Slovenya'yı 2,5-1,5 ve 3-1 skorları ile yenerek turnuvayı eş puan ile tamamlamış oldular. Averaj sonucu şampiyon ise ABD oldu. Bu sene kadrosuna kattığı iki süper yıldız ile olimpiyat şampiyonluğu hedefleyen Amerika böylece amacına ulaşmış oldu. Turnuvanın 2. sırasında Ukrayna yer alırken 3.lüğü ise Rusya almayı başardı. Erkeklerde final sıralaması ise şu şekilde;

 

sralama16baku

Ekibimiz turnuvanın favorileri ev sahibi Azerbaycan ve Çin'in üstünde bitirmeyi başardı... 

 

Açık kategoride bireysel sıralama ise şu şekilde;

masabaku1611

 

img 9846Kadınlarda Romanya'ya Mağlup Olduk...

Kadınlar kategorisinde ise son tur bizden daha yukarıda başlayan Romanya ile karşılaşan ekibimiz maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız, WGM Kübra Öztürk ve WIM Khayala Isgandarova kadrosu ile çıktı. 3. masada siyah taşlarla oynayan Kübra rakibine mağlup olmaktan kaçamazken 4. masada oynayan Khayala oyun sonunda maç kendisine kazanç olmasına rağmen yanlış oynayarak maçı berabere bitirdi. İlk 2 masada da alınan beraberlikler sonucu ekibimiz Romanya'ya 2,5-1,5 mağlup olmuş oldu. Böylece ekibimiz kadınlar kategorisini 12 takım puanıyla 46. sırada bitirmiş oldu.

 

 

 


Kadınlarda Çin Açık Ara Şampiyon...

Kadınlarda şampiyonluk mücadelesinde son tura büyük bir avantaj ile giren Çin son turda rakibi Rusya'yı 2,5-1,5 yenerek en yakın rakibine 3 puan fark atarak açık ara şampiyon olmuş oldu. Son tur maçlarını kazanan Polonya 2. olurken Ukrayna ise 3. oldu. Kadınlarda final sıralaması ise şu şekilde;

w sralama1611

Kadınlarda 46. olarak maalesef amacımıza ulaşamadık...

Kadınlarda masa sıralamaları ise şu şekilde;

w mas01611a

 

img 9251

Ekibimiz 4. ile eş puanda 6. olarak olimpiyat tarihimizdeki en iyi sonuca imza attı

 

img 9270

Ülkemizi başarıyla temsil eden Milli takım sporcularımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

Olimpiyat Sayfası 

Foto Galeri >>> Kafilemiz (Fotoğraflar: Fatma Koç)   /   Olimpiyat

Haber: Mert Tırak